1960’s Apartment Transformation | Denver, USA

THE LIVING AND DINING AREAS  Although the original living room was adequate in size, it was visually separated from the rest of the apartment, with the guest bedroom on one side, and the isolated kitchen on another. The narrow passageway from the Entry Hall also limited its appeal as a pleasant room.

The removal of the guest bedroom, all interior doors, along with the wall separating the kitchen changed all of that. The new open dining area is now positioned at one end of the expanded living room, taking advantage of the 9th floor views of the mountains and southern plains of Colorado; Pikes Peak and Mt. Evans are both visible from the dining room table.  The other end of the enlarged Living Room space is anchored by a two-sided entertainment center, which partially conceals the Master Bedroom space. The entertainment center incorporates a two-sided biofuel ventless fireplace with a custom stainless steel surround.  The fireplace adds interest and warmth not only to the living area, but also to the adjacent Master Bedroom / Den.

 

2 responses to “1960’s Apartment Transformation | Denver, USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s